Büntetőjog, kiberbűnözés,
pénzmosás elleni és
korrupciómegelőzési szakjog

BÜNTETŐJOG

A megfelelő büntetőjogi védelem alapja, hogy az ügyfél – legyen az magánszemély vagy gazdasági társaság – a lehető legkorábbi szakaszban, még a hatósági eljárások megindítása előtt forduljon profikhoz, és vegye igénybe jogi szolgáltatásukat, tanácsaikat. Csak tapasztalt, hozzáértő védőügyvédre bízzon büntetőjogi védelmet!

Miben tudunk segíteni önnek?

Teljes körű büntetőjogi védelmet nyújtunk magánszemélyeknek és gazdasági társaságoknak a nyomozási szakasztól a jogerős bírósági döntésig. Minél korábban érdemes felkeresnie irodánkat, hogy a szakszerű védelmi stratégiát alaposan, minden részletre kiterjedően alakíthassuk ki. Ez az időzítés nem csak az adott ügy, hanem a további büntetőjogi felelősségre vonások elkerülése miatt is döntő tényező.

Szakszerű büntetőjogi védelem

A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, közlekedési bűncselekmények, vagyon elleni bűncselekmények büntetőjogi védelme mellett a Glóner Ügyvédi Iroda külföldi hálózatának köszönhetően nemzetközi kiadatási ügyekben is kiemelt tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik. Forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe büntetőjogi védelmi szolgáltatásainkat.

Kockázatelemzéssel feltérképezzük és kiszűrjük a cég számára hátrányos, káros működési részleteket. Azonosítjuk az adójogi kockázatokat, átvilágítjuk a szerződéses kapcsolatokat, beszállítókat, gazdálkodási folyamatokat, pénzügyi tranzakciókat. Felülvizsgáljuk az adóstruktúrát, ellenőrizzük a cég adóoptimalizálási jogszabályi keretek szerinti napi működését. A cég tevékenységéhez kapcsolódóan kielemezzük a lehetséges jogi, pénzügyi és vezetői kockázatokat, illetve támogatást nyújtunk ezek minimalizálásához. Teljes körű jogi tanácsadással segítjük ügyfeleinket abban, hogy a cég a jogszabályok betartásával, biztonságosan és sikeresen működhessen.

Gazdasági büntetőjogi tanácsadás

Kiberbűnözési szakjog

Azokat a visszaéléseket, bűncselekményeket nevezzük kiberbűncselekményeknek, amelyeket számítástechnikai eszközök segítségével vagy hálózatok kárára követnek el. A kiberbűnözés módszerei rendkívül széles körűek, célpontjai, eszközei folyamatosan változnak. Kiterjed egészen az internetes csalásoktól, hamisításoktól kezdve az adatlopásokon, virtuális térben történő zaklatásokon, bántalmazásokon keresztül az online identitáslopásokig, informatikai rendszerek elleni támadásokig.

Miben tudunk segíteni önnek?

Amennyiben egy magánszemély, csoport vagy gazdasági társaság ilyen típusú bűncselekmény áldozatául esik, nem szabad várakozni vagy reménykedni abban, hogy magától megoldódik az ügy, sürgősen jogi segítséget kell kérni. A kiberbűncselekmények bár gyakran megfoghatatlannak tűnnek, sőt korábban teljesen ismeretlen formában is jelentkezhetnek, rendkívül súlyos károkat okozhatnak az anyagi veszteségtől kezdve (pl. bankkártyaadatok ellopása) a mentális egészség sérülésén át (pl. online zaklatás) a teljes jogfosztásokig (gyermekbántalmazás, -kizsákmányolás, identitáslopás). Az ilyen típusú bűncselekmények és visszaélések felszámolása érdekében nemzetközi szintű, kooperatív jogi erőfeszítések zajlanak. A Glóner Ügyvédi Iroda a kiberbűnözés témakörében nagy tapasztalattal és kiemelet szakértelemmel rendelkezik, kérje jogi segítségünket!

Pénzmosás elleni szakjog

A pénzmosás elleni törvény (AML) azért született, hogy megakadályozza a bűncselekményekből származó jövedelmek tisztára mosását, az adóelkerülést, illetve a terrorizmus finanszírozását. Olyan gazdasági társaságok esetében, amelyek működésében potenciálisan felmerülhet ez a kockázat, nagyon fontos a megfelelő jogi háttérrel gondoskodni ennek megakadályozásáról.

Miben tudunk segíteni önnek?

pénzmosás elleni kockázatfelmérés, eljáráskidolgozás, tanácsadás

Forduljon a Glóner Ügyvédi Irodához, és elkészítjük cége pénzmosás elleni törvény szerinti kockázatfelmérését, megfelelési programját, valamint segítünk kidolgozni azokat az előírásokat, módszereket, amelyekkel biztosíthatja a gazdasági társaság jogszerű, pénzmosás elleni törvény szerinti működését.

Korrupciómegelőzési szakjog

Az amerikai korrupcióellenes törvény (FCPA) célja, hogy útját állja a vesztegetésnek. Az üzleti előny érdekében kormányzati tisztségviselők döntéshozatalának befolyásolására tett kísérlet súlyos büntetéseket von maga után. Az FCPA előírásait minden olyan személy és cég köteles betartani, amely az Egyesült Államokkal jogi kapcsolatba kerül, így nem csak azt fontos tisztázni, hogy mely cégek, esetek tartoznak az FCPA hatálya alá, hanem ennek felmérése mellett hatékony eszközökkel kell gondoskodni e szabályok betartatásáról is.

Miben tudunk segíteni önnek?

Az FCPA rendkívül komoly és szigorú törvény, lényegében nincsen minimum értékhatára annak, hogy mikortól számít valami megvesztegetési kísérletnek. És nem is csak közvetlenül megvalósuló esetekben, hanem pl. harmadik személyen keresztüli, közvetett megvesztegetési kísérletek ügyében is történhet felelősségre vonás. Kiterjed amerikai magánszemélyekre, társaságokra, amerikai tőzsdén jegyzett cégekre, kormányzati tisztségviselők az Egyesült Államokhoz akár csak területileg kapcsolódó megvesztegetésére. Sőt, valójában még konkrét fizikai jelenlét sem feltétlenül szükséges ehhez a területi érintettséghez (pl. amerikai szerveren át küldött e-mail). De súlyos büntetésekre lehet számítani akkor is, ha például egy amerikai cég magyarországi leányvállalatánál sértik meg az FCPA előírásait.

  • korrupciómegelőzési programok tervezése, végrehajtása

Jogi csapatunk olyan korrupciómegelőzési programok kialakításában és végrehajtásában nyújt támogatást cégeknek, vállalatoknak, amelyekkel jogszerűen lefektethetők a korrupció-megelőzési irányelvek, gondoskodnak a zavartalan működésről, és hosszú távon pozitívan hatnak a vállalati kultúrára.